Forum: Åpent forum

Stordemonstrasjon mot oljeboring!

I dag starter Natur og Ungdom kampanjen StoppDem for å redde havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja fra oljeindustrien. På nettsiden www.stoppdem.no kan du være med å demonstrere mot Statoil, Olje og Energidepartementet eller Oljeindustriens landsforening.

Med råtne tomater, egg og håndplakater kan folk flest sitte i sofaen mens de ber oljelobbyen holde fingrene av fatet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Stopp Dem kampanjen er starten på et intensivt år frem mot regjeringen tar stilling til oljespørsmålet i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, høsten 2010.

Nettsiden www.stoppdem.no sprer vi først og fremst gjennom Facebook, twitter, Origo og andre sosiale medier. Vi er stolt over å kunne presentere den første demonstrasjonen av dette slaget på internett og håper folk blir med å si nei til oljeboring på en ny måte.

I sammenheng med Stopp Dem kampanjen har vi også laget en blogg hvor vi vil komme med oppdateringer på hvordan kampanjen utvikler seg. Bloggen vil også brukes som en del av den politiske oljedebatten. Besøk gjerne bloggen.

Ta del i demonstrasjonen!

Klimabombe fra norske forskere

Se Dagsavisens oppslag i dag

Debattmøtet i Litteraturhuset i Oslo i dag, kl 19-21.30, har fått en forsterket aktualitet – møt opp, ta med kollegaer, familie og venner og vis at klima og miljø er viktig i valgkampen!

STOPP

Debatt for oss som syntes vi lever i et utrolig overflodssamfunn. Hvor vi ser nødvendigheten av å trappe ned på så å si alt vi forbruker. Eks: Hvor mange kjøper ny mobiltelefon, fordi den gamle er fjordårets modell – selv om den fungerer helt topp. Det er KUN forfengeligheten til “tåpen” som pleies!

Jeg har innsett at vi må ta noen ordentlige avgjørelser i dagliglivet for å beskytte både klimaet og de kommende generasjoner. Jeg vil ikke være en “tåpe” – Vil du????

Økt forbruk & Mer avfall

Økonomisk vekst kan sidestilles med økt forbruk, og økt forbruk gir mer søppel.

Alle kjenner noen som nettopp har fått ny flatskjerm, combikjøleskap med isbiter-maskin, vask og tørkemaskin, mobiltelefon, motorsag, høytrykkspyler, PC, sittegressklipper, fotoapparat, bil, scanner – or you name it. Poenget er at avfall fra forbrukernorge er kriminelt høyt og må bremses.

Søppelberget øker for hver dag og det går fort, mye fortere enn vi klarer å behandle. Og behandles må det for å minske utslipp av klimagasser, tungmetaller og andre miljøgifter. CO2 fra olje – og gassvirksomhet, transport og industri står for rundt 80 % av klimagassutslippene, mens landbruk, prossessindustri og avfallsfyllinger er de viktigste kildene når det gjelder andre typer klimagasser.

Hvis ikke vi – generasjonene nå – setter på bremsene, hvordan kan vi da forlange at barn og unge som vokser opp i dette samfunn skal være seg økonomiske bevisste og miljøbevisste? “Neida vennen, mor og far skal bare kjøpe……….fordi dem har fortjent det etter ……år med slit og strev” Den holder ikke lengre! Så nå er det sagt: Kjøpefesten er over – gjennbruket har kommet for å bli!

Webfetti.com

Takker :-)

Tusen takk for bursdagshilsener fra alle :-)

Smutthola i Kyoto-regelverket

Er Noreg ein føregangsnasjon i utforskinga av smutthola i Kyoto-regelverket, slik Morgenbladet skriv idag?

Køyr debatt!

Menneskelig avtrykk!!!

Det er veldig bekymringsfullt -

å se hvordan vår fremferd i økosystemene på moder jord har satt avtrykk. Da spes. de siste århundrer. En viktig årsak er den store befolkningsveksten. Siden 1900 har verdens befolkning økt fra 1,7 til over 6 milliarder mennesker. Samtidig har vi i den rike del av verden hatt en sterk vekst i forbruket, som legger beslag på store mengder naturressurser. Graden av menneskelig påvirkning varierer og er knyttet til faktorer som infrastruktur (veier), nedhogging av regnskog, gruvedrift, landbruk, urbanisering osv.
Med tanke på dette blir påstander om at klimaendringene stort sett har atmosfæriske årsaker naive. Ingen professor, selv ikke en sveiseprofessor, med æren i behold kan nekte for at moderne økoanalyser bekrefter vårt menneskelige avtrykk, og det er stort!

POSEN regjeringa vil fjerne. Hvilken?

POSEN regjeringa vil fjerne.

Handlepose, hundepose, suppepose,
plastpose, sovepose, potetgullpose,
søppelpose, frysepose, bærepose,
skopose, dropspose, bunadspose,
brødpose, grønnsakspose, støvesugerpose,
teltpose, fruktpose, vaskepose, gympose,skipose.

- og jeg som har poser under øynene,
kanskje regjeringa fjerner dem òg.

SEKK kanskje regjeringa vil fjerne dem også.

Vedsekk, ryggsekk, plastsekk,
tursekk, havresekk, halmsekk,
skolesekk, gjødselsekk, hoppesekk,
potetsekk, barksekk, søppelsekk,
skitsekk, vektsekk, tøysekk,
tørrfòrsekk, dekksekk,feltsekk,
kaffesekk, ballsekk,dynesekk.

- og jeg da som sikkert har vært en drittsekk,
så kanskje kan hende regjerina vil fjerne meg også :-)

Søppel

Ja nå er sommeren over oss og rundt omkring spretter den ene blomsten finere enn den andre. Men det er visst ikke bare blomstene som titter frem etter kong vinter. Alt som ble borte i fjor under snødekket griner imot oss nå når gressklipperen vil ut på beite. For ikke å snakke om all søpla som ligger slengt langs veier og stier. Helt utrolig hvor skjødesløse enkelte er når det gjelder å kvitte seg med søpla si. Noen tømmer lassevis med søppel der det måtte falle dem inn, uten tanke på hvor miljøskadelig dette er. Kaste kjøleskap på en rasteplass, den tar kaka. Eller kanskje dem måtte ha kald kremfløte til kaffen og hadde medbrakt kjøleskap, som dem ikke gadd å ta med hjem. Uansett, slikt vil vi ikke se langs veien!

StatoilHydro & Arktisk

isbjørn

I følge StatoilHydros nettsider antas det at om lag en fjerdedel av verdens gjenværende uoppdagede petroleumsressurser ligger i arktiske strøk. Ifølge IEA kommer fossile brennstoffer fortsatt til å dominere det globale energiforbruket i mange tiår fremover, og disse ressurser kan bidra til å dekke verdens stigende petroleumsbehov.

I det hele tatt å tenke på å utvinne petrolium i arktiske strøk, gir dårlig smak i min munn! Minner mer om å “gå over lik for å hente gull”. For samme hvor forsiktige og miljøinnsettende tiltak dem har tenkt til å bruke for å utvinne disse ressurser, så tror jeg ikke dette vil gå upåvirket hen i fra naturens side.

Dette er kun en pengepolitikk, mye vil ha mer, det kan forstås ut fra at de områder StatoilHydro har operert på de senere år er nådd toppen eller ressursene er rett og slett brukt opp. Men ærlig talt, arktiske områder????

PS :-)

Innlegget “STATEN ÅPNER SPAREGRISEN” var 1.april spøk. Måtte si det sånn for sikkerhets skyld. He-he. Hadde jo værtmorsomt om noen hadde troppet opp på biltilsynet og krevd den tusenlappen for sin gamle bil :-)))

Staten åpner sparegrisen.

Sparegris

Endelig har staten skjønt at det er lurt å gi, i stedet for å ta.

Fra d.d kan alle som eier bil eldre enn en 1994-modell heve et beløp pålydende 1000;- en gang pr. år hos biltilsynet i sin hjemkommune.

Dette beløpet blir da utbetalt ved å fremvise vognkort som bevitner at bilen er en 1994-modell eller eldre. Eller du kan få en tilgode-lapp hos kommunens bilforhandlere.

Dette er fra statens side en kampanje for å få folk til å bruke vettet og kjøpe nyere biler, mer miljøvennlige biler og til sist kjøpe ny bil slik at det blir penger i statskassen.

Men det er jo litt søkt, etter min mening, da dette beløpet ligger langt under grensen for de fleste utgifter og reperasjoner på eldre biler, samtidig som vrakpanten pr. i dag ligger rundt 2-4 0000,-

Mao. Gi og ta med samme hånd.

Annonse